Gå till innehåll

Frågor & svar

Här hittar du allmänna frågor och svar om e-legitimation. Får du inte svar på din fråga nedan kan du läsa mer på www.e-legitimation.se.
 
 

Här hittar du vanliga frågor och svar om e-tjänster och e-legitimation

Vad är en e-tjänst?
E-tjänster är tjänster som levereras elektroniskt på webbplatsen. E-tjänster kräver en särskild säkerhetslösning. Med säkerhetslösningen kan du legitimera dig och skriva under en handling elektroniskt.

Vad är en e-legitimation?
En e-legitimation kan jämföras med en vanlig ID-handling, till exempel ID-kort eller körkort. Med en e-legitimation kan du på ett säkert sätt legitimera dig och skriva under handlingar elektroniskt på Internet. Den visar att du är just du när du har kontakt med myndigheter, kommunen, organisationer och företag på Internet.E-legitimationen kan vara i form av en fil på en hårddisk eller i form av ett kort. Den kan också läggas på ett USB-minne. Hos vissa banker benämns e-legitimationen för BankId.

Hur skaffar jag e-legitimation?
www.e-legitimation.se länk till annan webbplats finns utförlig information om e-legitimation och hur du skaffar dig e-legitimation.

Jag har glömt lösenordet till min e-legitimation, vad ska jag göra?
Om du glömt ditt lösenord måste du hämta ut en ny e-legitimation hos din bank. Det är bara du som vet vad du har för lösenord och ingen annan kan ändra lösenordet eller nollställa det.

Vad kostar det att skaffa en e-legitimation?
Det är gratis att hämta ut en e-legitimation genom din bank.